Några olika saker att tänka på när man jämför hyresvärdar

Förutom kvaliteten på själva fastigheten och bostäderna så finns det några punkter som ofta skiljer en bra hyresvärd från en dålig sådan. Som blivande hyresgäst bör man titta extra noga på följande punkter:

  • Bekvämligheten – Hur är området och bostäderna utformade?
  • Tryggheten – Hur har hyresvärlden arbetat för att öka tryggheten i området?
  • Smidigheten – Hur lätt kan man som hyresgäst få hjälp när man verkligen behöver det?

Bekvämlighet

Bekvämligheten är såklart en av de viktigaste punkterna för en ny hyresgäst. Hur är området utformat? Har huset en fungerande hiss? Kan man på ett enkelt sätt komma in med en bil på gården för på- och avlastning? Det här är frågor som varje potentiell hyresgäst borde ställa sig innan det att de väljer sitt nya boende. En bra hyresvärd har naturligtvis skapat lösningar på liknande vardagsproblem för att underlätta för sina hyresgäster. Kolla även möjlighet till kommunikation i form av buss / tåg samt parkeringsmöjligheter.

Du bör även kolla upp annan form av kommunikation så som internet, alla har inte samma leverantör och det kan bli riktigt dyrt om du behöver byta leverantör av internet ifall du har bundit upp dig hos din nuvarande operatör.

Trygghet

Tryggheten är en annan viktig faktor. Hur ser det ut i området där fastigheten ligger? Har gångvägar och gårdar tillräcklig belysning när det blir mörkt? Är det mycket stök i närheten av bostäderna och har hyresvärden vidtagit tillräckliga åtgärder för att förhindra inbrott både i lägenheter och tillhörande utrymmen? Säkerheten är alltid en viktig fråga, då det viktigaste för att trivas någonstans alltid är att man som hyresgäst känner sig trygg där man bor.

Smidighet

En sista punkt som kan vara viktig att undersöka är hur tillgänglig en framtida hyresvärd är vid eventuella problem. Många som hyr lägenheter gör detta eftersom underhåll och reparationer då sköts av hyresvärlden. Detta är dock en klen tröst om det visar sig vara svårt att få hjälp om olyckan är framme för att hyresvärdens kontor är obemannat. Det kan alltså vara en väldigt god ide att i förväg undersöka eventuella öppettider för hyresvärldens serviceavdelning och hur man får tag på denna även under obekväma tider. En bra hyresvärd är en lättillgänglig sådan. Givetvis får man acceptera att det kan vara lite annat att få kontakt med folk kvällstid och mitt i natten men oftast kan det vara så att dom har nån form av bevakningsföretag som tar samtalen och dirigerar vidare till rätt ställe som skall ha samtalet.

Print Friendly, PDF & Email

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter message.