Hyra Bostad

När du ska hyra en bostad kan det ofta vara mycket att tänka på. Är det förstahandskontrakt du söker är ofta kötiderna långa och då kan det vara bra att känna till hur fastighetsmarknaden fungerar och vilka möjligheter och rättigheter du som sökande har. Trots att utbudet av lediga förstahandslägenheter ofta kan känns relativt litet så finns det ändå goda möjligheter att hitta en lägenhet. De gäller bara veta hur och var man bäst ska leta.  Med lite eget engagemang och arbete så kan du snart ha din drömlägenhet.

Om du ska eller behöver hyra en bostad i andrahand av olika anledningar finns flera lagar och regler som ofta är bra att känna till och som även skyddar dig som hyresgäst. Det handlar bland annat om hyressättning, uppsägningstider osv.

Eftersom bostadsmarknaden idag är mycket pressad innebär det tyvärr inte sällan att människor blir utnyttjade på grund av de rådande bostadsläget. Det är därför viktigt att sätta sig in i vad du har för rättigheter när du ska hyra en bostad. Ibland kan de även underlätta att ta någon förmedlare till hjälp som lättare kan hjälpa dig med kontroller och avtal för att allt ska gå rätt till.

Glob Fastigheter har ända sedan 1994 hjälpt människor och företag som söker andrahands bostäder i Stockholm. Om du söker bostad genom dem så skaffar du dig både ett stort försprång och en stor trygghet i att låta  dem gör alla nödvändiga kontroller och genomgångar av avtal och bostad. Lägg in din ansökan redan idag.

Print Friendly, PDF & Email