Bostadskö i Stockholms län

Enligt svenska regler får fastighetsägare och bostadsföretag själva förmedla upp till hälften av sina lediga lägenheter och behöver inte lämna alla sin lediga bostäder till Stockholms bostadsförmedling.  I Stockholm har över 100 bostadsföretag egna bostadsköer och system för att själva förmedla upp till hälften av sina lediga lägenheter med förstahandskontrakt i Stockholms län. Dessa bostadsköer känner inte många till och även fast dem är offentligt på nätet så krävs det stor kunskap och mycket tid för att hitta alla dessa.

Med vårt unika material har vi tagit fram alla dem 100-tals fastighetsägare och bostadsföretag i Stockholms län som på egen hand förmedlar upp till hälften av sina lediga lägenheter via egna bostadsköer. Många fastighetsägare har även andra system för att förmedla framtida lediga lägenheter men gemensamt för dem alla är att man måste vara registrerad i deras respektive bostadskö. Det kan låta svårt och jobbigt men vi på Privatahyresvardar.se har på ett enkelt och pedagogiskt sätt sammanställt alla dem bostadsbolag som har egen bostadskö i Stockholms län.

Med vårt register har vi samlat alla bostadsköer i en överskådlig lista med direktlänkar direkt till varje formulär för registrering till varje enskild bostadskö. Det kan låta tidsödande men eftersom du kommer direkt till varje formulär hos varje enskilt bostadsföretag så är det lätt att fylla i dem färdiga frågorna. Ofta räcker det inte att man bara passivt sedan väntar på att lägenheterna trillar in. Vissa bostadsköer har en så kallad “snabbkö” vilket betyder att dessa lägenheter är det snabb inflyttning på och dem måste man vara aktiva att söka precis som alla andra lägenheter som dyker upp. Hos många bostadsbolag måste du aktivt själv göra ett val för varje ledig lägenhet trots att du anmält dig i deras bostadskö. Att vara anmäld i bostadskön är en förutsättning för att söka framtida lediga lägenheter så därför måste du redan vara anmäld som sökande i deras kö för att kunna söka nya lediga lägenheter. Om du anmäler dig till en bostadskö samma dag som du ansöker om en ledig lägenhet kommer du inte få speciellt stort försprång.

Att anmäla sig till ett bostadsbolags bostadskö i Stockholms län är kostnadsfritt