Det finns framgångsrika alternativ till bostadsförmedlingen!

Bostadsförmedlingen i Stockholm fortsätter att skena och har nu över 670.000 sökande personer. Den genomsnittliga kötiden för en hyresrätt via Stockholms Bostadsförmedling är idag 10,5 år.

Ställa dig i bostadskön hos bostadsförmedlingen i Stockholm och vänta på att det plingar till i mejlboxen! Det räcker ofta inte om du vill ha ett förstahandskontrakt i Stockholm. Lär dig hur kösystemet fungerar! Det räcker ofta inte att passivt vänta för att få rätt bostad. Hos Stockholms bostadsförmedling finns exempelvis bostadssnabben. Där gäller först till kvarn och ofta får man där vara både aktiv och ha en gnutta tur för att komma först till dessa lägenheter. Ofta är de nyproducerade lägenheter med hög hyra en bit från stadskärnan. men ibland kommer det även lägenheter där en snabb utflyttning skett.

Trots den långa kön hos bostadsförmedlingen i Stockholm är det dock ett bra alternativ att vara registrerad som sökande i deras bostadskö även fast detta långt ifrån är de ända alternativ som finns. Fler och fler får numera sina lägenheter på andra sätt än via bostadsförmedlingen. Andelen människor som får sina lägenheter på annat sätt än via bostadsförmedlingen ökar och det är i större utsträckning vanligare att man får sin lägenhet genom andra kanaler så som kontakter eller att man är registrerad i någon av alla dem andra bostadsköer som förmedlar lägenheter i Stockholm utanför bostadsförmedlingen i Stockholm. Här kan du anmäla dig till alla bostadsköer i Stockholm

I den enorma bostadssituation som råder i framförallt Stockholm är det inte konstigt att hyresvärdarna använder sig av andra vägar än bostadsförmedlingen för att kunna handplocka hyresgäster. Många fastighetsägare har egna bostadsköer eller olika system för att kunna anmäla intresse av framtida lediga lägenheter.

Då läget är så ansträngt på bostadsmarknaden just nu finns det som sagt bra alternativ till Stockholms bostadsförmedling. På privathyresvardar.se finns samlat upp mot 100 -tals fastighetsägare i Stockholm med egna bostadsköer.